Orosházi Sztorik

Orosházi Sztorik

Polgármesteri határozatok - 2020. november 11.

2020. november 12. - oroshazisztori

Mivel ismét veszélyhelyzet van, és ennek, pontosabban a katasztrófavédelemről szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) értelmében a város polgármestere gyakorolja az önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét (Ennek keretében nem foglalhat állást önkormányzati intézmény átszervezéséről, megszüntetéséről, ellátási, szolgáltatási körzeteiről, ha a szolgáltatás a települést is érinti.)

Terveink szerint a veszélyhelyzet fennálltáig monitorozzuk Dávid Zoltán polgármester határozatait, és azokról folyamatosan igyekszünk majd beszámolni. Kezdjünk is neki.

November 11., a koronavírus második hullámának következtében ismét kihirdetett veszélyhelyzet első napja. Ezen a napon a fideszes polgármester három határozatot hozott.

1) Dr. Bozó Szilvia és Társai Egészségügyi Szolgáltató Bt.-vel kötött fogorvosi alapellátásra irányuló megbízási szerződés módosítása. A módosítást elfogadta a polgármester, a város nevében Bojtor István alpolgármester jogosult az aláírásra. A Thék Endre utca 21. szám alatt található rendelő rendelési ideje 2021. január 1-gyel az alábbiak szerint módosul:

Hétfő: 8:00 - 16:00
Kedd: 8:00 - 14:00
Szerda: 8:00 - 14:00
Csütörtök: 8:00 - 13:00
Péntek: 8:00 - 13:00 

(Határozat + feljegyzés)

2) Két önkormányzati lakást meghirdetnek bérbeadásra szociális részorultság alapján. Az ingatlanok címei:
- Gárdonyi Géza utca 37. A/2. (58 nm, 2 szoba, összkomfort)
- Bartók Béla utca 39/D (66 nm, 2,5 szoa, összkomfort)

Tessenek pályázni!

(Határozat + feljegyzés)

3) A város felvesz egy 435,7 millió Ft-os - lényegében beruházási - hitelt az OTP-től az alábbiakra:

Ez lényegében a korábbi, szeptember 24-i testületi (pontosabban fideszes) döntés következő lépése, amikor is a szerződés aláírásra kerül. A hitel kondíciói hasonlóak ahhoz, amiről már régebben is értekeztünk. A legjelentősebb kockázatot itt is a kamatfeltételben látjuk, hiszen itt is 3 havi BUBOR + 1,75% kamat került meghatározásra. A hitel 2032. szeptember 30-ig ketyeg, ez idő alatt nagyokat is ugrálhatnak a kamatszintek. Ha ugrálnak, akkor gyakorlatilag a jelenben fennálló bizonytalanság költségét a város és az adófizetők fogják megfizetni a jövőben.

(Határozat + feljegyzés + testületi előterjesztés)

Nos, november 11-én ezek a határozatok születtek meg. Kíváncsian várjuk a továbbiakat.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel is!

A bejegyzés trackback címe:

https://oroshazisztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr1716283846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása