Orosházi Sztorik

Orosházi Sztorik

Hogyan ismerd fel a trollt?

2021. január 20. - oroshazisztori

A mai napon az esti órákban jelentkezett a szépen gyarapodó CSEVEGŐ Facebook-csoportunkba egy bizonyos Erdei Diána.

Mielőtt bárkit jóváhagynánk a csoportba lépés előtt, néhány apró ellenőrzést szoktunk tartani, például:

  • mikor regisztrált a Facebook-ra?
  • hány ismerőse van?
  • hány csoportnak tagja?

Ezek olyan adatok, amelyeket a jelentkezéskor automatikusan látunk, mint csoport-adminisztrátorok. És ma megérkezett Erdei Diána:

Mikor regisztrált? A mai napon néhány órával ezelőtt.

Hány ismerőse van? Ez sajnos nem derül ki a megadott biztonsági beállítások alapján, de nem tévedhetünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy egy sem vagy legalábbis nagyon kevés.

Hány csoport tagja? Tíz, jellemzően semleges tematikájú csoporté

Amennyiben hasonlóak a válaszok a feltett kérdésekre, akkor még egy utolsó próbát lehet tenni a profilképpel - vajon valóban Erdei Diánát láthatjuk-e a képen?

Erre a kérdésre a legjobb választ a Google képkereső funkciója adja meg. Ha rámegyünk erre az oldalra, fel lehet tölteni fotót, amelyet a Google megkeres az interneten, és listázza azokat az oldalakat, ahol ez a fotó szerepel.

Mi is megtettük ezt a lépést, és láss csodát, a profilkép egy lengyel hölgyé, Magdalena Kralka-é. Magdalena egyébként arról lett híres Magyarországon, hogy egy "megörökölt" droghálózatot működtetett Lengyelországban, és 2018-ban szökött meg a lengyel hatóságoktól Magyarországra, és végül 2020 februárjában fogták el Szlovákiában. Ő az:

Budapesten bujkált a lengyel kábítószermaffia női vezére, csomagtartóban  szökött Szlovákiába | szmo.hu
forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

A fentiek alapján nagy valószínűséggel állíthatjuk, hogy egy troll szeretne belépni a CSEVEGŐ csoportba. Mivel nyilvánvaló, hogy ez az oldal jellemzően helyi politikai kérdésekkel foglalkozik, nyugodtan merjük állítani, hogy valamelyik párt vagy politikus küldhette, készíthette a troll-profilt.

Igazán köszönjük ezt az elismerést, hiszen ahova már trollt kell küldeni, az nagy valószínűséggel már mérvadó felület. Örömmel fogadjuk a trollokat itt is, a CSEVEGŐ-ben is lehet próbálkozni, de legközelebb ennél ügyesebben kell majd.

(Egyébként miből gondolta "Erdei Diána", hogy ezt benyaljuk? Már csak abból kiindulva, hogy munkahelynek a Táncsics gimnázium van megadva, ahol a pedagógusok névsora nyilvános. Persze, dolgozhatna adminisztratív munkakörben is, oké.)

Aki pedig még nem tagja a CSEVEGŐ csoportnak, jöjjön, jó a buli!

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „Orosházi Sztorik AMIRŐL TUDNI ÉRDEMES CSEVEGŐ”

A bejegyzés trackback címe:

https://oroshazisztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr2716397742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása