Orosházi Sztorik

Orosházi Sztorik

Polgármesteri határozatok - 2020. november 25-30.

2020. december 01. - oroshazisztori

A múlt héten is született néhány polgármesteri határozat, amiket alább foglalunk össze.

2020. november 25.

1) Első körben a polgármester pályázatot hirdetett meg az Egységes Szociális Központ (ESZK) intézményvezetői pozíciójára, mivel a jelenlegi igazgató, Bogárné Kiss Ildikó megbizatása 2021. január 31-én lejár. Ennek a szervezetnek egyébként a szakmai igazgatóhelyettese Szokolai-Olasz Mónika, aki a Fidesz színeiben ül az önkormányzatban listáról bejutott képviselőként.

A pályázatokat hárman bírálják el:

  • Czuczi Attiláné, a Közalkalmazotti Tanács elnöke
  • Chugyikné Bónus Gabriella, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME) Békés Megyei Tagozatának tagjaként
  • Dénes Tünde, a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodájának vezetője

(Határozat + feljegyzés)

2) A polgármesteri határozat alapján módosul a Nagy Gyula Területi Múzeum Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ). Egyrészről módosítják a Képtár nyitvatartási idejét korábbi elírás(sic!) miatt, másrészt pedig 5. mellékletként bekerül az SZMSZ-be 5. számú mellékletként a néprajzi gyűjteményekről szóló szabályzat. Egyúttal a 4. melléklet frissítére kerül a 2021-2025 közötti időszakra szóló digitalizálási terve is. A Városi Képtár nyitvatartása az alábbiak szerint alakul:

(Határozat + feljegyzés)

2020. november 26.

Ezen a napon is kettő határozat született.

1) Az első határozat a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) nyújtott 1 millió Ft-os támogatás elszámolásáról szól. A támogatás az orosházi mérnökképzéshez kapcsolódik. A támogatás elszámolása során keletkezett 159 Ft-ot az SZTE visszautalta a városnak. Akit érdekel az elszámolás dokumentációja, szépen besétálhat a Polgármesteri Hivatal Közgazgasági Irodájába - valószínűleg nagyon drága lett volna feltenni a világhálóra.

(Határozat + feljegyzés)

2) A másik határozat témája nagyon hasonló. Míg az elsőben a 2019/2020-as tanév első félévének elszámolásának elfogadásáról döntött a polgármester, úgy ebben a 2019/2020-as tanév második és a 2020/2021-es tanév első félévének működési támogatásáról van szó. A 2019/2020-as tanév második félévének támogatási összege 861.501 Ft (hogy jött ki ez a szám!?), a 2020/2021-es tanév első félévének támogatási összege pedig 934.566 Ft. Mindkét összeg a 2020-as költségvetést érinti, az utóbbi támogatásból 800.000 Ft kifizetése a költségvetés tartalékának terhére történik.

(Határozat + feljegyzés)

2020. november 30.

Tegnap csak egy határozat született, és ez pedig a belső ellenőrzési munkákhoz kapcsolódik. Egyrészt jóváhagyásra került a 2021-2024. évekre szóló stratégiai ellenőrzési tervet, továbbá a 2021-re szóló belső ellenőrzési tervet.

(Határozat + feljegyzés)

És itt szeretnénk megköszönni annak a személynek, aki feltöltögeti a határozatokat és feljegyzéseket, hogy sorba sem sikerül tenni legalább dátum szerint ezeket a dokumentumokat:

Így hát a fent található két határozatot is részletezzük itt a teljesség kedvéért.

A november 20-i határozat szerint elbírálták a Bursa Hungarica ösztöndíj-pályázatokat, amely eredményeképpen 22 fő részesül 5.000 Ft/hó ösztöndíjban, egy pályázatot pedig elutasított. Az ösztöndíj a 2021-es költségvetést fogja terhelni.

(Határozat + feljegyzés)

A másik, november 24-i határozat alapján a polgármester döntött arról, hogy Miskolczi Kristófot számára a Tass u. 11. fsz. 1. ajtószám alatt található, 34 m2-es, összkomfortos, egyszobás lakás bérlőjévé jelöli ki az Asztalitenisz Sportegyesület Orosházánál fennálló munkaviszonyának időtartamára.

(Határozat + feljegyzés)

És a legfontosabb, hogy a polgármester határozatokon túl rendeleteket is alkothat. Ennek keretében hozott Dávid Zoltán rendeletet a maszkviselési szabályokról, majd pedig annak módosításáról november 25-én, amely másnap lépett életbe. Ennek értelmében a kórház és a szakrendelő bejárata előtt várakozóknak is kötelező a maszkviselés. El ne felejtsétek!

És a végére egy fontos kérdés. Mivel veszélyhelyzet van, és ahogy látszik, a polgármester eljár az önkormányzat nevében, lassan felmerül egy fontos rendeletalkotási feladat, ez pedig a költségvetés. Mivel a kormány február 11-ig meghosszabbította a veszélyhelyzet időtartamát, így mindenképpen Dávid Zoltán egyszemélyi felelősségi körébe tartozik a költségvetés elkészítése és egyúttal elfogadása is. Erről sajnos semmiféle információ nem áll eddig rendelkezésre, viszont van még erre kettő hónapja a polgármesternek, tekintettel arra, hogy 2021. január 31-ig azt el kellene fogadnia a testületnek. Erre nyilvánvalóan nem kerül sor, tehát kizárólag Dávid Zoltáné a feladat, hogy ennek a kötelezettségnek a város megfeleljen. Bízunk benne, hogy nem január 30-án vagy 31-én este 11-kor kerül majd fel a kapcsolódó rendelet, és lesz idő valamelyest kivesézni ezt az igen fontos dokumentumot.

És a vége utáni utolsó gondolat. Ha valamilyen érthetetlen oknál fogva valaki a város honlapjáról szeretne tájékozódni a koronavírusról általában, akkor megnyugtatóan hathat, hogy talál erről a gyalázatról információkat. De ebben is sikerült egészen elképesztő megoldást eszközölni. Nem, nem egy aloldalra jutunk el, ahol lehetne esetleg keresni vagy bármi, hanem fogtak egy Word-dokumentumot vagy PDF-et, kinyomtatták, majd visszaszkennelték, természetesen nem figyelve arra, hogy minden lap normálisan menjen át a szkenneren. Erre tényleg nem tudunk már mit mondani, ez a legalja annak, amit a nyilvánosságnak adott pofonok közül kaphat egy érdeklődő választópolgár.

Tényleg igazán köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oroshazisztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr3516311184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása