Orosházi Sztorik

Orosházi Sztorik

Polgármesteri határozatok - 2020. november 16.

2020. november 17. - oroshazisztori

A tegnapi napon két újabb határozattal bővült a veszélyhelyzet ideje alatt meghozott polgármesteri határozatok sora. Lássuk hát őket.

1) A koronavírus miatt a Városüzemeltetési Zrt. szállást biztosít 11 katonának a munkásszállón, akik a kórház koronavírus elleni küzdelmében fognak segíteni. A szállásért a Honvédelmi Minisztériumnak nem kell fizetnie.

(Határozat + feljegyzés)

2) A Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében Orosháza is nyert két úgynevezett "D" típusú sportpark beruházása kezdődhet meg. Az egyik az Ond utcai parkban a Diáktanya előtt, a másik a Sziget utcai játszótér mellett lesz kialakítva.

A "D" típusú sportparkoknak az alábbiak a jellemzői:

  • minimum 150 nm-es alapterületű
  • talajburkolata gumi
  • eszközök minimális száma 15 db
  • sportolási lehetőségek: húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, hasizom erősítés, hátizom erősítés, létramászás, lépcsőzés, függeszkedés, párhuzamos korlát. 

A határozat alapján az Önkormányzat megállapodást köt a Beruházási Ügynökséggel úgy, hogy biztosítja a beruházáshoz szükséges területet, a terület akadálymentes megközelítését, fenntartását, karbantartását, és ingyenes használhatóságát az átadástól számított 5 évig. Ezek mellett az átadástól számított 5 éven belül a park nem elidegeníthető, nem megváltoztatható. És természetesen egy óriási táblával kell jelezni, hogy a beruházást az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

(Határozat + feljegyzés)

A bejegyzés trackback címe:

https://oroshazisztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr8916288526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása