Orosházi Sztorik

Orosházi Sztorik

Raffai János válaszai körkérdéseinkre

2020. november 01. - oroshazisztori

TE KITÖLTÖTTED MÁR AZ ELŐVÁLASZTÁST KUTATÓ KÉRDŐÍVET?
HA NEM, AKKOR KÉRJÜK, HOGY SZÁNJ RÁ NAGYJÁBÓL 5 PERCET AZ ÉLETEDBŐL!
KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGET!

Sebők Éva után még egy képviselő volt, aki hajlandó volt megosztani gondolatait korábban feltett kérédeinkkel kapcsolatban. Örömmel vesszük, ha további képviselők is eljuttaták válaszaikat pártállástól függetlenül.

Alább olvashatóak Raffai János (KOV) válaszai.

Raffai János: Nem szeretnék politikussá válni | OrosCafé

(forrás: oroscafe.hu)

  1. Hogyan értékeli a testület elmúlt 1 évben végzett munkáját?

    Mint gazdálkodó szervezet (önkormányzat) döntéshozója és ellenőrzési jogokkal rendelkező testület a számok tükrében kiábrándítóan szerepelt. Elszalasztott lehetőségek, közel 1 milliárd forintról történő lemondás. Elbukott perek, ezek költségein keresztül elherdált tízmilliók. Hitelfelvétel. Ez mind az átgondolatlan és felelőtlen gazdálkodásból adódik.
    Abból a szempontból, hogy az ellenzéki összefogás mennyi teret kapott és az előterjesztései mennyire találtak támogatásra a Fidesz-táborban, gyengének minősítem. Igaz ez nem a munkát, inkább az elvégzett munka érvényesítésének lehetőségét minősíti.
    Összességében elmondható és ez egy megdöbbentő személyes tapasztalat, hogy nincsenek igazi gazdái és így felelősei sem az önkormányzatban folyó ügyeknek. Előterjesztők, végrehajtók vannak, de számon kérhető felelősöket nem találni.
  2. Hogyan értékeli saját, elmúlt 1 éves teljesítményét a testületben?

    Erre a választ adják meg képviselőtársaim.

  3. Miket emelne ki az elmúlt 1 évből az Ön által/segítségével megoldott problémák közül a saját választókörzetét tekintve?

    Az apróbb javítások mellett két ügyet emelnék ki. Elértem, hogy a város közintézményeiben a hulladékok legyenek szelektív gyűjtve. Sikerült egy nagyon rossz helyre tervezett gyalogátkelő megépítését megakadályozni és újragondoltatni az illetékesekkel, így megmentve egy kis pékséget és egy boltot.

  4. Hány fogadóórát tartott az elmúlt 1 évben és mik voltak a főbb témák ezeken?

    Fogadóórám 1 alkalommal volt. Szinte ugyanazok a problémák merültek fel visszatérő módon, mint amikor a lakosok személyesen keresnek fel. Járdák, utak elégtelen állapota. Csapadékvíz elvezetésének hiánya. Levegő- és környezetszennyezés. Előzetes tájékoztatás nélküli munkavégzés a lakosok közvetlen környezetében, akadályozva a közlekedést. Illegális szemétlerakás. Kosz, szemét, gondozatlan növényzet, felelőtlen állattartás. A szegénységgel kapcsolatos problémák.

  5. Mit tart jelenleg a legsürgősebb megoldandó feladatnak a saját választókörzetében?

    Szerintem a lakosság erre választ adott az előző pontban. Elsőként a tanuszoda mielőbbi megvalósítását. Ha szükséges politikai nyomásgyakorlással. Félek, hogy a város vezetése nem képes a helyén kezelni ezt a több évtizedes hiányosságot. Járdák, utak állapotának javítását, csapadékvíz elvezetését. A kerületemben magasabb számban képviseltetik az átlagnál idősebb korosztályhoz tartozók. Számukra napi szinten okoz problémát egy rossz járda, egy kátyús út.

  6. Mik az egyéni képviselői tervei a következő 1 évre?

    A kerületem problémáinak megoldása mellett az ellenzéki összefogás erősítése a lakosság körében.

  7. Mit tart jelenleg a legsürgősebb megoldandó feladatnak a városban?

    Szerintem abban mindannyian egyetértünk, hogy a népességszám-csökkenést sürgősen meg kell állítani. Nem most, inkább tegnapra. Ma azt mondják, hogy 27 ezren élünk Orosházán. Megnéztem, ez 2018-as adat. Ebben a számban az a több mint, ezer fő is benne van, aki valójában már nem itt lakik, nem itt dolgozik, nem itt vásárol. Továbbá a tanuszoda ügyét, valamint a saját érdekei helyett a város fejlődését támogató országgyűlési képviselőt.

  8. Mik a jelenlegi városvezetés legfőbb érdemei?

    Rendkívül jó kommunikációban, fotózásban, marketingben. Ügyesen nem a helyi vállalkozókkal pályáztatják meg a beruházásaikat és senki nem hangoskodik (kivétel van, de az is csak alvállalkozó). Eredményesen rejtik el a kényes ügyeiket. Nagyon tudnak ígérni.

  9. Miben kellene változtatnia a jelenlegi városvezetésnek?

    FELELŐS GAZDÁLKODÁS! Szakmai egyeztetések. Nyilvánosság a közügyekben. Például a testületi munka élő közvetítése.

  10. Mit tart az ellenzék legfőbb erényének?

    Bátorság, kitartás, összefogás.

  11. Mit tart a kormánypárti frakció legfőbb erényének?

    Szinte minden napra jutó országos botrányokra is képesek a józan ésszel szembe menni és magyarázattal szolgálni önmaguk és a választóik számára. Én ezt nem tudom felfogni, és ebből adódik a magyarázatom. Azt a fajta hitet és bizakodást, amivel képesek minden erkölcsi értéket mértéktelenül felülírni. Talán ebben kellene változnia a hűbéri rendszert leváltani akaró embereknek is. Mindent a helyén kezelve, de el kell hinnünk, hogy meg lehet csinálni. Bíznunk kell a másikban. Addig csak a szócséplés és bújócskázás marad. Tudom, sokan féltik a saját vagy közvetlen hozzátartozóik állását vagy vállalkozásaikat. A fotelből viszont nem tudjuk az erőinket egyesíteni és a nagyságunkat megmutatni.

  12. Miben kellene változtatnia az ellenzéknek?

    Jobban meg kell magunkat mutatni, mert az önkormányzati tevékenységünk és annak megjelenési lehetőségei jelenleg nem adnak lehetőséget rá. Értem ezt a helyi médiumokra, Facebook-ra, személyes jelenlétre.  A hűbéri rendszert leváltani akaró embereknek többször és jobban fel kell vállalniuk magunkat, és véleményüket. Amíg ez nem történik meg, addig marad a szócséplés és a bújócskázás. Tudom, sokan féltik a saját vagy közvetlen hozzátartozóik állását, vállalkozását. A fotelből viszont nem tudjuk az erőinket egyesíteni és a nagyságunkat megmutatni és bátorítani a megzsaroltakat.

  13. Miben kellene változtatnia az kormánypárti frakciónak?

    Számomra, a jelenlegi helyzetben már az is öröm volna, ha az előterjesztéseink eljutnának a testületi ülésekre és beszélhetnénk a javaslatainkról. Tehát sokkal nagyobb együttműködési hajlandóságot és nyitottságot várok tőlük. Ugyanúgy igaz ez az általunk felvetett visszás ügyekre is.

+1) Kit tart a legfelkészültebb képviselőnek az ellenzék soraiban és a másik oldalon helyet foglaló képviselők közül?

      A frakciónkból Sebők Évát kell, hogy megnevezzem. Rengeteget dolgozik, néha már-már erőn felül. Azonban nem hallgathatjuk el Fetser János nevét sem. Köztudott, hogy az ellenzéki összefogásban nem vett részt és hozzájárult a Fidesz jelenlegi többségéhez, ezért most hadd soroljam őt kicsit a másik oldalhoz, bár a mi oldalunkon ül, és az ellenzék hangján szól. Amikor felkészültségről van szó, őt feltétlen meg kell említeni. A több évtizedes rutin és az ügyek előzményeinek ismerete rendkívüli mértékben segíti a munkáját, amit mi még nem mondhatunk el magunkról. Úgy gondolom, hogy megoldást kellene találnunk rá és törekednünk kell arra, hogy ne külön-külön egymás mellett dolgozzunk, hiszen a párhuzamosan végzett munka felesleges energiákat emészt fel. Meg kell találnunk a közös hangot, akkor is, ha így alakult. Erről szól az összefogás. Azt gondolom, ugyanaz a célunk. Orosházából élhető, jó hangulatú, az itt élőket támogató várost kell csinálni, különben a városi kassza után az utcák is kiürülnek. A kettő pedig szoros összefüggésben van.

TE KITÖLTÖTTED MÁR AZ ELŐVÁLASZTÁST KUTATÓ KÉRDŐÍVET?
HA NEM, AKKOR KÉRJÜK, HOGY SZÁNJ RÁ NAGYJÁBÓL 5 PERCET AZ ÉLETEDBŐL!
KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGET!

A bejegyzés trackback címe:

https://oroshazisztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr10016269118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása