Orosházi Sztorik

Orosházi Sztorik

Ti mit kérdeznétek? Mi ezeket.

2020. január 21. - oroshazisztori

Az Oroscafé a tegnapi úgynevezett exkluzív interjú után újabb kört tervez Simonka György országgyűlési képviselővel, ám meglehetősen kontrollált környezetben. Mindenesetre már ez is valamit, hiszen a témát követő emberek is lehetőséghez jutnak, ugyanis olvasói kérdéseket tervez feltenni a szerkesztőség Simonkának.

A dolog végtelenül egyszerű, január 22. délután 4 óráig lehet elküldeni a kérdéseket a kerdes@oroscafe.hu e-mail címre, utána pedig reménykedhetünk, hogy a kérdéseinket valóban felteszik majd.

Mi is összeszedtünk néhány, szám szerint 17 kérdést, amelyeket elküldtünk a fenti e-mail címre, illetve magának Simonka Györgynek is. Íme a kérdéseink:

  1. Ön szerint miért csak négy vallomást utasítottak vissza az előkészítő tárgyalás során, és miért nem az összeset, szám szerint nyolcat?
  2. Az úgynevezett exkluzívnak nevezett interjúban elhangzott az alábbi: "Azoknak köszönhetjük, hogy ma azon a padon ülünk, azoknak a vádlottaknak a padján ülünk, ahol Nagy Imrét elítélték, és Nagy Imre nem kért kegyelmet. Mi sem kérünk kegyelmet, mi sem kérünk semminemű védelmet, semmiféle befolyásgyakorlást. Egyszerűen megelégszünk az igazsággal." Ezzel mire szeretett volna célozni? Értelmezhető ez a kijelentés úgy, hogy ha Nagy Imre pere koncepciós per volt egy elnyomó, diktartórikus rezsimban, akkor az Ön pere is egy hasonlóan koncepciós per egy jelenlegi elnyomó, diktatórikus rendszerben? Ha nem, hogyan kell értelmezni a Nagy Imre-képet?
  3. Nem érzi úgy, hogy már eleve a perbe fogás miatt méltatlanná vált az országgyűlési képviselői tisztségre azzal, hogy a feddhetetlensége legalábbis ezzel megkérdőjeleződött?
  4. Hogyan kell elképzelnie a gyakorlatban a dél-békésieknek azt a kijelentését, hogy szeretné a képviselői mandátum sorsát a dél-békésiekre bízni? Miként szeretne visszajelzéseket kapni, amelyek alapján legalábbis megfontolja a mandátum visszaadásának lehetőségét? Nem lenne egyszerűbb lemondani és újra megmérettetnie magát egy időközi választáson?
  5. Nem gondolja, hogy országgyűlési képviselőként és így a törvényhozó hatalom tagjaként a független magyar igazságszolgáltatás munkáját teleregényként aposztrofálni meglehetősen szerencsétlen? Ez a jellemzés mennyiben köszönhető annak a kormányzati kommunikációs témakeresésnek, melynek keretében már a bíróságokat okolják bizonyos "igazságtalanságokért"?
  6. Mit gondol az ellenzék szerepéről, illetve a kormánypártok és az ellenzék jövőbeni kapcsolatáról Orosházán azok után, hogy a legutóbbi időközi önkormányzati választáson az 1. sz. választókörzetben ellenzéki győzelem született?
  7. Amennyiben nem mond le képviselői mandátumáról, tervezi, hogy 2022-ben újra elindul a választási versenyben a Fidesz-KDNP színeiben?
  8. Mire jutottak Orbán Viktorral az exkluzív interjúban említett projektek esetében, mint az orosházi tanuszoda vagy a szentesi út felújítása? Mit várhatnak a választópolgárok ezekben a kérdésekben?
  9. Mivel az Olvasók nem kaphattak egyértelmű választ arra, hogy egyeztettek-e Orbán Viktorral a folyamatban lévő perről, ezért mi is szeretnénk megkérdezni, és egyértelmű választ kapni arra, hogy egyrészt történt-e politikai egyeztetés a per kapcsán a miniszterelnökkel, és ha igen, annak mi volt az eredménye. Amennyiben nem történt erről egyeztetés, miért nem.
  10. Egyesek szerint a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítványban javarészt az Ön "emberei" ülnek. Mi a célja az alapítványnak és Önnek, ismerőseinek, hozzátartozóinak volt-e bármilyen közvetlen és/vagy partneri, üzleti kapcsolata az alapítvánnyal?
  11. Az Országgyűlés honlapja szerint Ön, amióta képviselő, mindösszesen 17 perc 12 másodpercet töltött el parlamenti felszólalással. A legutóbbi felszólalására 2013. június 17-én került sor. Mi az oka ennek a nagyfokú inaktivitásnak? 
  12. Mit gondol a Magyar Narancs Online cikkében leírtakról, amelyek a tulajdonviszonyait firtatják? Segítségképpen a cikk linkje: https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/simonka-vilagvegi-semmit-nem-ero-dzsungelere-300-millios-vegrehajtasi-jogot-jegyeztek-be-126017
  13. Ön mit gondol a térség vasúti hálózatáról, és egyáltalán a tömegközlekedés állapotáról? Mit tart a legfontosabb teendőnek a tömegközlekedés dél-békési fejlesztése kapcsán, és mit tett Ön azért az elmúlt 9 és fél évben, hogy az utazóközönség minőségi szolgáltatást tudjon igénybe venni a mindennapok során?
  14. Ön szerint hogyan javítható a térség egészségügyi helyzete annak fényében, hogy a kormányzat jelentős egészségügyi reformra készül? 
  15. Az elmúlt 9 és fél év óta, amióta Ön képviselő, melyik az az öt fejlesztés, amelyre Ön személy szerint a legbüszkébb?
  16. Hajlandó interjút adni az Ön által ellenzékinek titulált sajtóorgánumoknak is?
  17. Amennyiben végül a független magyar bíróság mégis elmarasztaló ítéletet hozna a folyamatban lévő perben, hogyan értelmezhetik a választópolgárok azt a kijelentést, hogy "mi nem csináltunk semmit másképp, mint az országban mindenki más"? Ebben az esetben teoretikusan kijelenthető, hogy lehetségesek hasonló ügyek az ország más térségeiben is?

Kíváncsian várjuk, hogy megszűri-e a helyi közmédia szerkesztősége a kérdéseket, és ismét egy alákérdezős interjút láthatunk-e vagy végre valódi kérdésekre is válaszokat kaphatnak a dél-békésiek, köztük az orosháziak.

Ti mit kérdeznétek Simonka Györgytől? Írjátok meg kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://oroshazisztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr7115419446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása