Orosházi Sztorik

Orosházi Sztorik

Reakció az időközi önkormányzati választás eredményére - Raffai János

2020. január 13. - oroshazisztori

Alább olvasható az időközi választáson mandátumot szerzett Raffai János értékelése:

Véleményem szerint az eredmény három módon közelíthető meg.

A helyi kampánytevékenységek, a lakosok közérzete és az országos politikai, gazdasági helyzet alapján.

A helyi kampányt tartalmát tekintve korrektnek értékelem. Mennyiség és minőség vonatkozásában, ugyan azonos pályán, de nem azonos erősségű csapatokkal vettünk részt. A megjelenést és anyagi lehetőségeket tekintve komoly hátrányban voltunk.

A fidesz plakátban, szórólapban, hirdetésben, prominens személyek mozgósítása tekintetében, telefonos megkeresésben nagyságrendekkel felül múlt minket.

Szerintem ezt a fidesz túlzásba vitte, ami nekünk kedvezett.

A választókerületben, de mondhatom azt is, hogy a városban élők nem elégedettek a jelenlegi helyzettel és nem érzékelhető változás az itt lakók életminőségének javulásában. Ugyanúgy orvoshiány van, ugyanúgy várólisták vannak a kórházban. A fiatalok elvándorlása folyamatos. Az időseket a szociális ellátó rendszer nem tudja megfelelően kezelni. Ez nagyon nagy terheket ró a családokra. Ebben az időszakban magas fokú a légszennyezettség. Csapadékos időben elönti az utcákat a víz, van ahol visszafolyik a szenny. Az utak esetenként szakszerűtlen kátyúzása ideiglenes megoldásnak is kevés.

Ilyen körülmények között a sikerpropaganda nem tudja feledtetni a hétköznapok problémáit.

Az állampolgárok közben azzal szembesülnek, hogy tíz és százmilliárdok folynak el a semmire. Stadionok, határon és földrészeken túli kórházak, templomok, stadionok építésére. Politikai és baráti körök cégeinek vissza nem térítendő támogatására és még sorolhatnám. Ha így folytatódik Magyarország államformája valóban rokonság lesz. Folyamatos az erőltetett központosítás és a politika, mint egy daganat beeszi magát a még autonóm szervezetekbe. Átszervezésekkel, saját embereivel vagy éppen a módosított finanszírozás által, mindezt törvényekkel, szabályozással megtámogatva. Ha másképpen nem megy, hát egzisztenciális megfélemlítéssel, zsarolással. A Simonka ügy is nagyon sokakat érdekel, természetesen én is várom a fejleményeket, hogy meddig érnek el a szálak, a maffia vádak.

Ilyen környezetben nyilvánvaló, hogy egyre kevesebben tudnak azonosulni a fidesz által képviselt értékekkel. Azt gondolom, hogy az emberek valóban bölcsek, csak néha hiányzik a mersz. Véleményem szerint az országos aktuálpolitika nem vonatkoztatható el a helyi politikusok megítélésétől. Hiszen amikor egy képviselő egy párt színeiben indul, azért teszi, mert ő lesz a pártpolitika szószólója és végrehajtója. Az emberek így gondolják, akár tetszik akár nem. Ebből nem kértek a választók.

Az időközi választásokon jellemzően alacsonyabb a részvétel. Ezt most is megtapasztalhattuk. Azonban az, hogy (most szándékosan nem Tóth Zoltánnéra gondolok) a fidesz ilyen mozgósítás mellett, ennyivel (majd 20%) kevesebb szavazatot kapott, rendkívül megtisztelő számomra!

Még egy nem várt adat is mellém állt, a rontott szavazatok száma.

Míg októberben 73 rontott szavazatot találtak az urnákban a választókerületemben, vasárnap ez 1db-ra mérséklődött.

Nem tudom, hogy van-e összefüggés a rontott szavazatok számában és abban, hogy most minden körzetben volt 2 ellenőr a részemről vagy sem, De mindenképpen rendkívül furcsának és elgondolkodtatónak találom.

Ahogy a facebook-on is írtam. Nekem nem program a vakolás, festés, betonozás.

Arra fogok törekedni, hogy ezek mellet élhetőbb legyen a kerület és a város!

A fiatalok itt alapítsanak családot, itt akarjanak megöregedni, mert Orosháza képez, munkát ad, karrier lehetőséget nyújt, egészségben tart, megbecsül, akkor is ha megöregszik az ember!

Köszönöm a bizalmat! Számíthatnak rám!

A bejegyzés trackback címe:

https://oroshazisztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr215407214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása