Orosházi Sztorik

Orosházi Sztorik

Akinek nem kommunista inge...

2019. november 07. - oroshazisztori

Sajátos értelmezése van manapság annak, hogy mit jelent kommunistának lenni. Erről a témáról valószínűleg sokaknak van véleménye. Van, aki szerint az a kommunista, aki az előző rendszer szolgálta, van, aki szerint Thürmer Gyula és párthívei a kommunisták, és vannak, akik szerint az a kommunista, aki a nevében és/vagy értékeiben, szólamaiban kommunista párt tagja, vannak, akik szerint a kommunisták azok, akik vallják a marxista-leninista elveket. És ott vannak még a modern eurokommunisták is. Elég bonyolult manapság egy gazdasági-társadalmi filozófiát megfejteni egy olyan korban és országban, ahol a kommunizmus csak történelem, és messze nem objektíve használt jelzőként funkcionál.

És van Takács Ferenc, a Fidesz házi böllére, Tótkomlós egykori alpolgármestere, aki tegnap hajnalban tett közé a Facebook-on egy bejegyzést részben elemezve az orosházi önkormányzati választásokat egy sajátos szemszögből.

Még mielőtt megvizsgálnánk a bejegyzés tartalmát, ne feledkezzünk meg arról, hogy Takács Ferenc idén miért került be az országos sajtóba.

Egy fideszes nyíltan megmondta, mit gondol a Simonka-ügyről, és bár figyelmeztették, nem hallgat el (2018. november 8.)

Simonka György ki akarja zárni a Fideszből politikai ellenfelét (2019. május 3.)

Nem számít az ügyészségi vád, Simonka tisztogat a Fideszben: kiszorította a pártból Orbán böllérjét (2019. május 24.)

Orbán böllérjéből a határon túli magyarok megbízottja lesz a kormányban (2019. május 29.)

Már odahaza is „temetik” Simonkát: kemény fideszes nyilatkozat a Narancsnak (2019. október 29.)

Csak öt cikk, amelyet egyszerű kereséssel könnyen meg lehet találni az interneten. Összességében nyilvánvaló, hogy Takács Ferenc, aki 1993 óta tagja a Fidesznek, és katolikusként a keresztény-polgári értékeket vall és képvisel, már egy jó ideje komoly konfliktusba került azzal a Simonk Györggyel, akit valószínűleg nem kell sokaknak bemutatni, hiszen már régóta rendszeres szereplője országos híreknek azzal, hogy az Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt ellene bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt.

Takács Ferenc, Fidesz-tagnak azzal a Simonka György, Fidesz-taggal van elvi-politikai vitája, aki a mai napig a Parlamentben ül Békés megye 4. sz. választókerületének képviselőjeként, mentelmi jog (és mindenféle izgalom, lelkiismeret-furdalás) nélkül megszavazta Polt Pétert további 9 évre főügyésznek. Azt a Polt Pétert, aki végső soron vádat emelt ellene.

Takács Ferencnek igaza van abban, hogy ezzel a lendülettel egy újabb szöget vertek be a Békés megyei Fidesz koporsójába. Mert az emberek, - vagy a Fidesz régi nyelvezetével élve - polgárok nem teljesen hülyék. Az emberek, polgárok érzékelik, tudják, hogy eljárás folyik Simonka György ellen. Tudják, hogy a főügyész emelt vádat ellene. És tudják, hogy a főügyészt újraválasztották. A színdarab túlságosan egyhangú, ismétli magát, és előbb-utóbb az előadásra már nem lesznek kíváncsiak a nézők.

Micsoda világ lehet Orosházán, ha egy vén kommunista megtámadhat polgári értékeket védő embereket egy városi rendezvényen? Micsoda balfaszságot kellett elkövetni a Fidesz nevében „országló” vezetőknek, Orosházán, ha csak úgy tudnak választást nyerni, ha egy vén kommunista kisegíti őket? Ezt a vén kommunistát a baloldaliak is „Tótkomlósi nábob” néven emlegetnek, ha nem akarnak a bíróságra járni. Ha ennek a segítségére van szüksége a Fidesznek, akkor az a vég. Az én szótáramban a kommunista régen nem a valami eszmékben hívő embert jelenti, hanem azokat akik pénzért bármire kaphatóak, de az ellenkezőjére is ... 

Micsoda dolog az, hogy egy vén kommunista, „burkoltan dicséri” a most megválasztott orosházi vezetést, az alpolgármestereket. Ez néhány hónapja tüntetett, elszámoltatni akart, támadott mindent ami a számunkra érték. Most ő a szövetséges Orosházán? Mennyi volt kilója? Vagy mennyi volt korábban Battonyán, Nagyszénáson, a helyezkedni tudó „baloldali” kóklerek ára? Ég a pofám, ha az orosházi esetre gondolok, ide jutottunk, hogy olyan emberek segítségére szorulunk, sőt megfizetjük, képviselő helyekkel (csak ezt tudjuk bizonyítani).

- írja szenvedéllyel teli Takács Ferenc. És ezek a bekezdések ihlették valójában ezt a bejegyzést. 2019-ban még mindig divat kommunistázni. Mert kommunistázni olyan divat, mint nácizni. Divatos, csak semmi értelme.

Takács Ferenc szótárjában a kommunista az, aki döntéseit szigorúan a megszerezhető vagyon, javak alapján hozza meg. Mindezek alapján vajon Simonka György kommunista, aki - ha beigazolódik a vád - megszerezhető javakért követett el - az Ügyészség vélelme szerint - bűncselekményeket? Mennyire lehetnek kommunisták azok a Fidesz-tagok Orosházán és a megyében, akik a mai napig Simonka Györgyöt támogatják és védelmezik? Vagy például kommunista-e Mészáros Lőrinc, aki a Fidesz házipénztárosává vált igen rövid idő alatt? Kommunista volt-e Simicska Lajos, aki Mészáros Lőrinc előtt töltött be hasonló pozíciót? Kommunistának tekinthetjük-e azokat a Fidesz-tagokat vagy a párthoz közel álló embereket/polgárokat, akik annak idején indokolatlan mértékben nyertek trafikokat, mint például Böröcz László, a Fidelitas elnöke? A sor nyilvánvalóan sokkal hosszabb.

Vajon ki ma a kommunista, és ki a korrupt? Egyáltalán van különbség? Ki mondja meg, hogy ki kommunista? Véleményünk szerint nem kommunistának kell hívni azokat, akik pénzért bármire képesek mindenféle erkölcsi, értékrendbeni mérce nélkül, hanem egyszerűen korrupt gazembereknek. Igen, ezt a bélyeget szánjuk mindazoknak, akik a hatalommal visszaélnek és akik a hatalomból nyerészkednek minden létező politikai oldaltól függetlenül.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is.

A bejegyzés trackback címe:

https://oroshazisztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr3615295694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása