Orosházi Sztorik

Orosházi Sztorik

Elsőfokon nincs csicskáztatási ügy

2019. december 16. - oroshazisztori

Néhány perccel ezelőtt került ki Dr. Szabó Ervin (KOV) frakcióvezető, jobbikos politikus Facebook-oldalára az lábbi videó, amelyet a Békéscsabai Járásbíróságon készített. Ennek lényegi része, hogy megszületett a Fidesz-KDNP képviselői által régóta szajkózótt úgynevezett csicskáztatási ügyben az elsőfokú ítélet, amelyet rágalmazás miatt indított a képviselő Németh Norbert ellen.

A bírósági elsőfokú ítélete alapján Németh Norbert pert vesztett, őt bűnösnek mondta ki a bíróság rágalmazás vádjában, így ennek értelmezése az, hogy Dr. Szabó Ervin nem vett részt csicskáztatással összefüggő bűncselekményben. Íme a határozat:

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Arról jelenleg nincs információnk, hogy Németh Norbert és védője, a helyben - bár belátható, hogy országosan is -régóta jól ismert Varga István éltek-e a fellebbezés lehetőségével, és sor kerül-e másodfokú tárgyalásra. Az érintett képviselőt megkerestük ezzel kapcsolatban, amint választ kapunk, frissítjük a bejegyzést.

Akit érdekel dr. Szabó Ervin tájékoztatója az ügyről, az alábbi videón megnézheti:

A magunk részéről innentől csak remélni tudjuk, hogy a Fidesz prominensei a testületi üléseken mostmár ezt a témát hanyagolni fogják, és talán megosztják véleményüket a SImonka György elleni vádakról is elkerülendő a kettős mérce látszatát is.

FRISSÍTÉS

Ahogyan arra számítani lehetett, fellebbezéssel éltek a vesztesek, mégpedig felmentésért, és az ítélet hatályon kívül helyezéséért, mert szerintük Németh Norbert nem bűnö, és az elsőfokú bíróság nem folytatott le megfelelő bizonyítási eljárást. Így az ítélet nem jogerős.

A bejegyzés trackback címe:

https://oroshazisztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr915354350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása