Orosházi Sztorik

Orosházi Sztorik

Van, ami nem változik

2019. november 08. - oroshazisztori

Vagy jobban mondva - Van, aki nem változik.

141015_molnar_bela_fidesz_elnok_2-198x300.jpg

A mai napon megjelent a helyi újság, az Orosházi Élet (helyi lakájmédia) legújabb száma, amelyben kettő cikk is foglalkozik az alakuló üléssel. Az első cikk az oroscafe.hu vonatkozó cikkének a szószerinti lenyomata, úgyhogy ezzel most nem foglalkoznánk.

A harmadik oldalon található "Szópárbaj az alakuló ülésen" című újságcikk viszont tartalmaz újabb információkat azok számára, akiknek nem volt lehetőségük részt venni az alakuló ülésen. Ez a cikk lényegét tekintve egy tipikus, lakájmédiához illő stílus, amelyben az ellenzékről igyekszik negatív képet festeni a névtelenségét megőrző szerző (OÉ aláírással készült, ami igen nagy valószínűséggel az Orosházi Életre utal, az Impresszum szerint sincs ilyen monogrammal rendelkező újságíró a lapnál), míg a hatalomról inkább a pozitív elemeket emeli ki, így objektívnek általában nem nevezhetjük.

Mindezt leszámítva az érdekesség a cikkben az alábbi idézet az újonnan megválasztott alpolgármester, Molnár Béla szájából:

Megmutatom mindenkinek, hogy nem méltó arra a tisztségre, amit kapott. Folyamatosan sérteget, ezt nem fogom tűrni. Ön (dr. Szabó Ervin - a szerk.) állítólag feljelentette Dávid Zoltán polgármestert és engem rágalmazás miatt. Abból az ügyből nem lett semmi, mert igazat mondtunk: a gádorosi csicskáztatás egyik gyanúsítottja volt.

Tapasztalt politikus titánként talán egy fokkal halványabb vérmérsékletre számítana az egyszeri választópolgár a frissen megválasztott társadalmi alpolgármestertől, de belátható, hogy van, ami nem változik. 2006 és 2010 között is láthattánuk számos olyan kirohanást Molnár Bélától, amire az ember legalábbis felkapta a fejét. 

A fenti idézet nagyjából megfelel egy gyermeki sértődösttségnek. Aki politikusnak áll, kénytelen elviselni hasonlókat, sértegetéseket, erről már számtalan esetben volt szó a rendszerváltás óta, számos bírósági precedens született már erről. Természetesen támadható minden sértegetés a bíróságon, amin lehet nyerni és veszteni, a sértegetés valójában egy elképesztően szubjektív kategória. Így tett az ellenzéki frakcióvezető is, amikor a helyi Fidesz elnöke - ugyanaz a Molnár Béla - Szabó Ervinhez intézett nyilvános közleményt adott ki. Ebből az ügyből végül bírósági per lett, amelyet a fentiek alapján Szabó Ervin elvesztett.

Mindazonáltal szeretnénk azt az apró megjegyzést tenni, hogy ha a bíróság egy becsületsértés ügyében azt mondja ki, hogy nem történt becsületsértés, az nem jelenti azt, hogy a becsületsértés tartalma megfelel a valóságnak. A bíróság ennyit mond ki, nem azt, hogy a felperes valójában bűncselekményt követett el. A csúsztatás remek példája ez Molnár Bélától.

A régi/új alpolgármester ezen felül bizonyára nem tájékozódott megfelelően a (hivatalos) főnöke, Dávid Zoltán intelmeiről, amelyeket nyitóbeszédében osztott meg. Emlékezetes, ebben az összefogás erejéről is beszélt, ennek szellemiségében szeretné irányítani a várost. Molnár Béla alpolgármester az összefogás jegyében a hírek szerint olyanokat volt képes állítani az alakuló ülésen, hogy

az lesz a dolga, hogy az olyan személyeket, mint Szabó Ervint, kitakarítsa a közéletből.

- írja az alfahir.hu.

Micsoda ékes példája annak, hogy mit is gondol a Fidesz az összefogásról. Mindaddig, amíg a hitelesített jegyzőkönyv nem jelenik meg az alakuló ülésről, addig ezt a hírt igyekszünk megfelelő higgadtsággal és szekpticizmussal kezelni. A jegyzőkönyv nyilvánosságra hozatala után mindenképpen visszatérünk erre az érdekességre.

És ugyanitt egy kérdés Németh Bélához (Fidesz-KDNP), aki a képviselőktől több méltóságot várt el a testületi ülésen:

Mekkora méltóságot vár el, Képviselő úr, párttársaitól, pártvezetőjétől, és mekkorát az ellenzéktől? Mire számíthatunk a következő időszakban méltóság tekintetében, kire mekkora mércét kell majd alkalmaznunk a méltóság minősítésekor?

*** FRISSÍTÉS ***

A bejegyzés elkészülte után megkeresést kaptunk dr. Szabó Ervintől, hogy a becsületsértéssel kapcsolatos ügyben néhány pontatlanságot adtunk közre. Ilyen formán szeretnénk kiegészíteni a bejegyzést az alábbiakkal, amelyeket dr. Szabó Ervin nyújtott át számunkra:

Tévesen írtuk azt, hogy volt bírósági tárgyalás és ott kimondták, hogy becsületsértést nem követett el a képviselő. Ez ügyben most december 4-én a Békéscsabai Járásbíróság előtt lesz tárgyalás. Dr. Szabó Ervin által tett feljelentéseket egybe vonták, így az még Molnár Béla által sem kijelenthető, hogy a képviselőnek köze lett volna a “gádorosi csicskáztatáshoz”. Az eljárás már két éve húzódik dr. Varga István ügyvéd irányításával, aki védi Német Norbertet. Ennek keretében igyekeznek mindent megtenni, hogy minél később legyen papír arról, hogy valótlanságokat állítottak a Fidesz képviselői. Dr. Szabó Ervin akkor áll ki a nyilvánosság elé, ha megszületik az ítélet, hisz addig semmi értelmét nem látja, hogy századjára is elmondja - nem bűnöző.

A bejegyzésben szereplő kép forrása: oroscafe.hu

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is!

A bejegyzés trackback címe:

https://oroshazisztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr4515297582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása