Orosházi Sztorik

Orosházi Sztorik

Polgármesteri határozatok - 2020. december 1-11.

2020. december 11. - oroshazisztori

Folytatjuk az előadást a veszélyhelyzet alatt meghozott polgármesteri döntésekről.

2020. december 2.

Ezen a napon három határozat született, egyik izgalmasabb, mint a másik.

1) Módosították az Egységes Szociális Központ, becenevén ESZK Alapító Okiratát, aminek lényege, hogy a munkahelyi vendéglátás költségeit a Magyar Államkincstár (MÁK) javaslatára a 049010 - Máshova nem sorolt gazdasági ügyek funkció közé sorolják. Lényegében jogászkodás.

(Határozat + feljegyzés)

2) A második határozat alapján Dávid Zoltán megismerte az Orosházi Városüzemeltetési Zrt. (becenevén: VÜRT) 2021-re szóló belső ellenőrzési tervét, és azt jóváhagyásra javasolja a cég Felügyelőbizottságának. Ennek keretében 2021-ben vizsgálni fogják a bizonylati rendet, a készpénzforgalom folyamatait, a vagyonvédelmet, a tulajdonolt tárgyi eszközök állagát, elhasználódását, az anyag- és készletgazdálkodást, a létszám- és bérgazdálkodást, és a költséggazdálkodást  Kiemelnénk azt a megállapítást a tervből, hogy

A tervezett ellenőrzések többsége magas kockázatúnak értékelt területhez kapcsolódik.

Ezúton is jó munkát kívánunk az ellenőröknek!

(Határozat + feljegyzés)

3) A harmadik határozat már ténylegesen a koronavírushoz kapcsolódik. Ennek értelmében a Szegedi Tudományegyetemről a kórházba önkéntes hallgatóknak nyújt ingyen szállást. 11 hallgató érkezik, a szállásuk a Munkásszállón lesz, ami egészen a veszélyhelyzet lejártáig rendelkezésükre áll.

Köszönjük az önkéntesek munkáját!

(Határozat + feljegyzés)

2020. december 3.

Ezen a napon kerek kettő határozat született a polgármester tollából, lássuk ezeket.

1) Korábban, 2020. július 27-én a város leszerződött a KOPP Export-Import Kft.-vel a Kettőssánc téren található "A" jelű szennyvíz végátemelő rekonstrukciós munkáira. Ez önmagában nem érdekes, de

- erről a szerződésről semmilyen információt nem találtunk a testületi és a bizottsági anyagok között, kivéve egy pénzügyi bizottsági ülésről készült jegyzőkönyvet 2019. február 21-ről, mely arról tanúskodik, hogy erre vonatkozóan pályázatot akar benyújtani a város,

- továbbá még egy, a tavaszi veszélyhelyzet során hozott 43/2020. számú határozatot, amelyben a polgármester határozott arról, hogy további önerőt, közel 3,2 millió Ft-ot biztosít a beruházáshoz tervezői költségvetés alapján

- a szerződésnek van egy elég pontos azonosítója: KIEFO/1419/2019-ITM_SZERZ., ha viszont valaki beüti a Google-ba, akkor pontosan azt a határozatot találja meg egyedül, amiről épp itt olvashat a Közönség

Ha bárki talál valamit, jelezze már felénk, iszonyat hálásak lennénk, hiszen a tavaszi határozat után a következő elem, amit az ember találhat az internetet bogarászva, hogy a Közbeszerzési Értesítőben kihirdették a pályázat nyertesét, a fent említett céget. E szerint a projekt értéke 117.347.963 Ft + ÁFA. 

A polgármester által meghozott határozat szerint a kivitelező cég - hogy, hogy nem - pótmunkára való hivatkozással további 11.766.413 Ft + ÁFA (tehát a projekt  cirka 10%-a) összeget kért a tervdokumentáció és a műszaki leírás módosítása miatt. Emellett a beruházás 83 napot csúszik. Az eredeti szerződésben a kivitelezés határideje a munkaterület átadásától számított 210 nap. Sajnos nem tudjuk, hogy a területet mikor adták át, és ezáltal mikor kell befejeződnie a munkának.

Tényleg, valaki mutassa már meg, hogy mikor és hol született döntés erről a szerződésről mégis? Gond nélkül bevállaljuk a trehányságot, ha mi nem vettük észre.

(Határozat + feljegyzés)

2) A koronavírus gazdasági hatásai miatt Lajti Tímea, a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. (becenevén: PMK) ügyvezetője írt egy levelet Dávid Zoltánnak, amiben 15 millió Ft-os támogatást kért az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont üzemeltetésére. A támogatást megkapták.

(Határozat + feljegyzés)

2020. december 10.

Ezen a napon is kettő határozat született.

1) Birkózócsarnok a téma. Ezt a csarnokot az Eötvös iskola udvarán húznák fel, azonban mivel évekkel korábban az iskola üzemeltetését átadták a katolikus egyháznak, így tulajdonjogi és számviteli kérdések merültek fel a beruházással kapcsolatban. Az egyház 2019. március 14-én hozzájárult ahhoz, hogy felépülhessen a csarnok az iskola udvarán. Korábbi megállapodás alapján el kellett dönteni, hogy a csarnoknak mi legyen a tulajdonjogi és számviteli sorsa, ezt rendezik ebben a megállapodásban. E szerint a terem/csarnok az önkormányzat tulajdona lesz. Az erről szóló megállapodás-tervezetet hagyta jóvá ezen a napon a polgármester.

(Határozat + feljegyzés)

2) A polgármester kijelölte a Huba u. 2. 2/2. szám alatt található 39 m2-es, egyszobás lakás bérlőjét. Braunné Patai Mária a VÜRT alkalmazottja, munkaviszonya fennállásáig használhatja az ingatlant.

(Határozat)

2020. december 11.

Ezen a napon határozat nem született, cserébe rendelet igen. A rendelet lényege csupán annyi, hogy 2020. december 11-el eredetileg megszűnt volna a koronavírus okozta veszélyhelyzet, azonban mivel a kormányzat további egy hónappal meghosszabbította azt, így a korábbi közterületi maszkviselésre vonatkozó rendelet is tovább él, tehát lényegében nem változik semmi. A rendelet 2021. január 12-ig van érvényben.

FRISSÍTÉS

A bejegyzés megszületésekor csak kettő határozat szerepelt a városi honlapon december 10-re vonatkozóan, azonban december 13-án azt vettük észre, hogy további egy határozat született ezen a napon.

A határozat a helyközi személyszállításban való közreműködéssel kapcsolatos, a város 6.599.000 Ft-tal járul hozzá a járatok 2021. évi üzemeltetéséhez a 2021-es költségvetés terhére. Emellett néhány apróbb módosítás is történik a menetrendekben:

 

(Határozat + feljegyzés)

A bejegyzés trackback címe:

https://oroshazisztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr9716328826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása